Home Nieuws Trots op onze monitoren!

Terug naar het overzicht

22 augustus 2023

Trots op onze monitoren!

Ondanks de zoektocht naar voldoende monitoren is het ons dan toch gelukt om alle kampen gevuld te krijgen met genoeg begeleiding. We willen dan ook onze fantastische vrijwilligers nog eens in the picture zetten!

Zoals elk jaar is deze periode niet altijd evident om de monitorenplanning gevuld te krijgen. Vele van onze moni’s hebben herexamens, zijn nog op reis of hebben andere zaken gepland in hun laatste vakantieweken. “Gentse jeugdorganisaties dringend op zoek naar animatoren” klonk het dan ook in verschillende nieuwsartikels.

Met fierheid kunnen we zeggen dat ook deze week meer dan 180 monitoren zich hebben opgegeven om kamp te komen geven. Voor een hele week of voor een dagje, maar vooral met heel veel goesting om de kinderen op kamp een topweek te bezorgen!

Deze zomer organiseerden we tot nu toe al 394 kampen, onder begeleiding van 783 monitoren. We kunnen dus alleen maar vaststellen dat jongeren zich de dag van vandaag nog steeds inzetten voor de jongste generaties en met veel plezier kamp komen geven.

“We doen het niet voor het geld. Het is ook voor de superleuke sfeer hier!” vertelt Mirthe, een van onze moni’s, in een interview voor VTM Nieuws. Ook Noor vertelt op AVS dat ze bij Free-Time kamp geeft om de kinderen te zien lachen en omdat ze daar kei veel voldoening uit haalt. Tarek legt dan weer uit aan VRT NWS dat hij veel liever kamp geeft dan dat hij een andere vakantiejob zou doen, o.a. voor het contact met kinderen, ouders en de medemoni’s.

Als organisatie kunnen we dan ook alleen maar trots zijn op al deze geweldige monitoren, die er elke keer toch maar weer in slagen om kinderen een onvergetelijke vakantie-ervaring te geven.

#jeugdwerkwerkt #dezomerisvanons

Bekijk hier de reportages in het nieuws van maandag 21 augustus 2023:

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Free-Time gebruik van cookies. Meer informatie   OK